
IVF Tedavi sürecinde genel yaklaşım ve çocuk sahibi olmak isteyenlere yönelik yaklaşımları iki video ile anlattık, sağlıklı günler dilerim.

Myom Nedir? Myomlar kadınlarda en sık karşılaşılan, rahmin düz kas dokusundan gelişen, büyük çoğunluğu kanserojenik özellik taşımayan karın içi tümörlerdir. Myomlar kimlerde, ne sıklıkta görülür? Myomlar genellikle üreme çağındaki kadınlarda görülmektedir. Bununla birlikte myomların görülme sıklıkları ilerleyen yaşla birlikte artar.…

Gebe kalamama şikayeti ile başvuran çiftlerde, infertilite probleminin ortaya çıkış nedenleri fazlası ile farklılık gösterir. Başvuru sonrasında her iki partnere yapılacak olan detaylı muayene ile problemin asıl kaynağı saptanabilir. Yapılan muayene kısırlık probleminin hangi partnerden kaynaklandığını, uygulaması yapılacak tedavi metotlarını…

Yardımcı üreme metotlarında kullanılacak olan ve gitgide yaygınlaşan “çip bebek” yani mikro çipli tüp bebek tedavisi, sperm seçme yöntemini değiştirerek gebelik şansını artırmaya yönelik bir işlemin tüp bebek tedavisinde uygulanmasıdır. Günümüzde çoğu çift, doğal yollardan bebek sahibi olamamakta ve altta…

Korunmasız düzenli cinsel yaşantıya rağmen bir yıl içerisinde çocuk sahibi olamayan çiftlerde infertilite teşhisi konularak birinci basamak tetkikler yapılır ve olası infertilite nedeni araştırılır. Kadının jinekolojik muayenesi, ultrasonografi, erkekte semen analizi ve bayanın tüplerinin değerlendirilmesi birinci basamak tetkiklerdir. Menide spermin…

Siğil, HPV adındaki virüsün kişiyi enfekte etmesiyle oluşur. HPV’nin genital bölgeyi etkileyen 40’tan fazla alt türü vardır. Bu alt türlerden sadece birkaç tanesi siğil oluşumuna sebebiyet verir. HPV, temas yolu ile yayılan bir virüstür. HPV ile enfekte olan kişi hiçbir…

Şişkinlik, sinirlilik, saç dökülmesi, çarpıntı, kan şekeri problemleri ve kısırlık. Bunlar yalnızca hormon dengesizliğinin birkaç belirtisidir. Hormonal dengesizlik, vücutta çok çeşitli şekillerde kendisini belli edebilir. Menstrüasyon ve ovulasyondan sorumlu aylık dalgalanmalar ya da hamilelik sırasında meydana gelen değişiklikler gibi bazı…

Laparoskopik rahim alma ameliyatı uzun vadeli ağır kanama veya rahim kanseri gibi durumlarda başvurulan cerrahi bir işlemdir. Ameliyat sırasında çoğunlukla rahmin tamamı çıkarılmaktadır. İşlem ayrıca fallop tüplerinin ve yumurtalıkların da alınmasını içerebilir. Rahim alma ameliyatından sonra kişinin hamile kalması olanaklı…

Güzel ve çekici bir görünüm artık gerek kadın gerekse erkek açısından her iki cinsiyette de önem arz etmektedir. Estetik operasyonlar özellikle son 20 senedir tırmanan bir biçimde artmakta ve ilgi görmektedir. Burun, meme gibi sık yapılan estetik operasyonlara ilave olarak…

Yumurtalıklarda küçük ve iyi huylu çok sayıda kistin oluşumu biçiminde gelişen polikistik over, adet düzenliği ile beraber kendisini belli eden, buna ilave olarak kilogram artışı, vücut genelinde tüylenme, sivilce oluşumu gibi bir çok şikayetin oluşumuna sebep olan bir kadın hastalığıdır.…